Virtual Reality og Augmented Reality

Virtual Reality og Augmented Reality

Velkommen til fremtiden! Vi står overfor en ny IT-epoke, der vil ændre vores hverdag fundamentalt. Virtual Reality, VR, og Augmented Reality, AR, er på vej til at blive hverdagsbegreber og vil tilbyde nye services og oplevelser.

Forestil dig, at:

  • du når som helst kan tage på en rejse til det indiske ocean og dykke med delfiner og hajer, eller tage en cykeltur igennem den lokale skov i solskin, mens det er mørkt og koldt udenfor
  • du kan indrette din VR-bolig
  • du kan flyve mellem planeterne og se jorden fra andre planeter
  • du får lige det kæledyr, du altid har drømt om (men som du ikke behøver gå tur med, når det regner…)

Ud over at være et oplagt værktøj til underholdning, ser vi også VR og AR som reelle værktøjer til at forbedre måden, vi løser arbejdsopgaver på. Det være sig i industrien, uddannelsessektoren, sundheds- og velfærdssektoren og mange andre steder, hvor det at kunne visualisere noget – en genstand, en proces, en metode – er afgørende for kvalitet og effektivitet.

Vores mål er at bruge den nye teknologi til at forbedre livskvaliteten for borgere. Vi arbejder specifikt med at undersøge mulighederne for at bruge VR i kampen mod demens. Vi har siden 2017 samarbejdet med Learnt DTU og Ballerup kommune om at undersøge effekten af bruge VR i kampen mod demens.